Papryka faszerowana
Papryka faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem kukurydzy ,bardzo fajne danie na niedzielny obiad ,papryka bardzo ładnie się prezentuje z kapelusikiem z papryki i smakuje fantastycznie .
Składniki
0,5 kg mielonego mięsa
1 puszka kukurydzy
1 cebula
4 papryki czerwone
sól pieprz ziołowy
2 jajka
folia aluminiowa
Wykonanie
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku według uznania ,następnie cebulę przesmażamy na patelni i dodajmy do mięska ,oraz kukurydzę i jajka i wszystko dokładnie mieszamy .
Paprykę myjemy i wycinamy gniazda nasienne i wykładamy mięso mielone do środka papryk i wszystkie razem obwijamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160 stopni i pieczemy około 1 godziny i 20 minut i gotowe .
Smacznego
Komentarze