Jogurtowe co nie co
Bardzo szybki w przygotowaniu i zarazem smaczny dodatek do kanapek , ale także fajnie pasuje do grilla czy nawet jako samodzielny posiłek na kolację . Bardzo lubię takie połączenia, warzywa i jogurt , a w tym przypadku jest to jogurt grecki , ostatnio zakochałam się dosłownie w nim i zajadam się nim każdej postaci,i serdecznie zapraszam do spróbowania takiego połączenia .
Nasze jogurtowe co nie co, można przechować w lodówce na drugi dzień smaki się jeszcze bardziej połączą i będzie jeszcze lepsze .
Składniki
6 sztuk rzodkiewki
1 średni ogórek zielony
1 pęczek natki pietruszki
1 duży ząbek czosnku
200 ml jogurtu greckiego
sól
pieprz czarny
Wykonanie
Umyte warzywa , rzodkiewki i ogórek ścieramy na tarce na grubych oczkach, czosnek ścieramy na drobnych oczkach.Następnie siekamy natkę pietruszki i dodajemy do startych warzyw, doprawiamy solą i pieprzem według własnego uznania i na końcu dodajemy jogurt grecki i wszystko razem mieszamy do połączenia się składników i gotowe .
Super smakuje jako dodatek do kanapek .
Komentarze