niedziela, 24 lipca 2016

Pasta jajeczna z łososiem



   Pasty jajeczne są bardzo fajnym sposobem na fajną kolację , bądź śniadanie , do pasty jajecznej można dodawać mnóstwo fajnych i smacznych dodatków , tym razem proponuję dodatek w postaci łososia , smakuje bardzo fajnie .

Składniki 

6 jajek
łosoś ( ja wykorzystałam brzuszki z łososia )
3 łyżki majonezu ( o obniżonej zawartości tłuszczu )
sól 
pieprz czarny 

Jajka gotujemy na twardo , jak jajka nam się ugotują to odlewamy gorącą wodę i zalewamy zimną i odstawiamy na 5 minut .
 Po 5 minutach odlewamy zimną wodę z jajek , obieramy jajka i ścieramy na tarce na drobnych oczkach , do jajek dodajemy obranego i posiekanego łososia ,majonez , i doprawiamy do smaku solą i pieprzem według własnego uznania . Pastę można schłodzić w lodówce około 1 godziny , ale jak chcemy możemy pastę jeść od razu po przygotowaniu .

                                                                               Smacznego 
Prześlij komentarz