Surówecia 2
Uwielbiam surówki w każdej odsłonie , z każdej kapusty .
Od jakiegoś czasu chodziła za mną surówka z kapusty kiszonej,pasuje rewelacyjnie do ryby ,wątróbki drobiowej .
Kiedy robię taka surówkę to zawsze muszę zrobić jej więcej bo super smakuje i bardzo szybko znika .
Składniki
200 dag kapusty kiszonej
1 jabłko
1 pora ( sama cześć biała)
5 łyżeczek oliwy
sól
pieprz czarny
duża marchewka
1 łyżeczka cukru
Wykonanie
Kapustę wyciskam w rękach z nadmiaru soku , kiedy mam wyciśnięta kapustę kroję ją na desce i wkładam do miski ,następnie ścieram na drobnych oczkach , marchew , jabłko .
Porę kroję w kostkę i doprawiam do smaku solą , cukrem i pierzem i dodaje oliwę .Wszystko dokładnie mieszam i wstawiam na pół godziny do lodówki .
Smacznego
Komentarze