Pietruszkowa pierś z kurczaka
Z pewnością każdy z nas przygotowywał panierowaną pierś z kurczaka standardowo w bułce tartej , i ja sama często ją przygotowuję , ale tym razem zapraszam na panierkę z dodatkami pietruszki , smak bardzo przyjemny , bardzo fajny sposób na obiady niedzielne .
Składniki ( dla 3 osób )
1 duża pierś podwójna z kurczaka
2 jajka
2 szklanki bułki tartej
1 pęczek pietruszki
sól
pieprz ziołowy
pieprz czarny
1 duża cebula
olej do smażenia
Wykonanie
Pierś z kurczaka kroję na plastry , doprawiam do smaku , dodaję pokrojoną cebulkę i odstawiam na noc do lodówki .Na następny dzień w osobnych talerzach rozbijam jajka , a w drugim bułkę tartą z pietruszką , lecz najpierw bułkę tartą wkładam do malaksera wraz z pietruszką i zmielę tak aby bułka połączyła się z pietruszką .
Jak już mamy przygotowaną panierkę , zaczynamy panierować nasze mięso i wkładamy na rozgrzaną patelnie , smażymy po obu stronach na złoty kolor .
Po usmażeniu kotlety mamy gotowe do podania .
Smacznego
Komentarze