Skrzydełka zapiekane w ketchupie
Może nie wyglądają apetycznie , ale smakują rewelacyjnie , skrzydełka , uwielbiam je ja i moja familia , często je przyrządzam , a tym razem polewa keczupowa robi swoją robotę , zapraszam na przepis , i życzę miłego dnia .
Składniki
1 kg skrzydełek
2 łyżki papryki czerwonej słodkiej
2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1 łyżeczkę soli
4 łyżeczki ketchupu
1 ząbek czosnku
1 duża cebula
Wykonanie
Skrzydełka oczyszczamy , następnie obieramy cebulę , czosnek i kroimy , skrzydełka przekładamy do miski , dodajemy naszą cebulę czosnek , wszystkie przyprawy , oraz nasz ketchup , wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy ręką , i odstawiamy na całą noc do lodówki pod przykryciem .
Na następny dzień skrzydełka przekładam do blachy przykrywam folią aluminiową i wkładam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni i piekę około 2 godzin , po tym czasie wyciągam skrzydełka i podaję do jedzenia , super smakują z grzankami czosnkowymi .
Smacznego
Komentarze