środa, 5 kwietnia 2017

Czekoladowe ciasto z cukinią FIT



   


     Święta wielkanocne zbliżają się dużymi krokami , lubimy w tym czasie podjadać do syta , różnych ciast i nie tylko , i dziś z wielką przyjemnością proponuję bardzo smaczne ciasto fit z bananami ale nie tylko, to ciasto mnie tak wciąga i dość często je przygotowuje , można jest jeść  bez dużych wyrzutów sumienia .

Składniki 

2 dojrzałe banany 
pół puszki czerwonej fasoli 
4 jajka 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
4 łyżki ksylitolu 
2 łyżki masła orzechowego 
2 łyżki kakao 
2 szklanki mąki ryżowej 
2 szklanki mleka sojowego 
mała cukinia 

Wykonanie 

Na wstępie  oddzielam białka od żółtek , następnie białka ubijam na sztywno , do żółtek dodaję ksylitol , proszek do pieczenia i miksuję na puszystą masę , następnie do wysokiego naczynia dodaję fasolę , banany,cukinie  , masło orzechowe , oraz mleko sojowe , kiedy mamy już składniki to blenderem bardzo dokładnie mielimy aby uzyskać gładką masę .
Kiedy mamy zmieloną masę , zaczynamy łączyć wszystkie składniki , do ubitych żółtek dodaję mąkę ,zmielone banany z fasolą , oraz kakao , miksujemy to połączenia składników , następnie do gotowej masy dodaję ubite wcześniej białka i delikatnie mieszam aby nie stracić puszystości , następnie nasze ciasto wylewam do formy sylikonowej , i wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 60 minut .





  Smacznego 

    
Prześlij komentarz