poniedziałek, 8 maja 2017

Galaretka z kurczaka z cukinią



   
    Naszła mnie ochota na galaretkę z kurczaka , ale na taką lekką i nie tłustą , i dziś proponuję galaretkę z piersi kurczaka z cukinią , smak super , zakochałam się normalnie , to jest teraz tylko i wyłącznie moja forma galaretki z kurczaka , może ją jeść każdy , ten co dba o linie i ten co nie liczy kalorii , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .

Potrzebne nam będą 

1 pierś podwójna z kurczaka
1 średnia cukinia 
1 marchewka 
1 pietruszka 
2 łyżki suszonego kopru 
1 łyżka warzywka 
pieprz do smaku 
2 łyżeczki żelatyny 
foremki do naszej galaretki 

Wykonanie 

Na początku myję mięso i osuszam , następnie kroję w drobną kostkę , ścieram na tarce naszą cukinie .
Kiedy mamy przygotowane mięso , do rozgrzanego garnka przekładam pierś z kurczaka i cukinie , podsmażam razem często mieszając , następnie między czasie obieram marchewkę , oraz pietruszkę , ścieram na tarce o średnich oczkach i także dodaje do naszego mięsa , wszystko podsmażam 5 minutek i zalewam 3 szklankami wody , dodaje warzywko  , pieprz i gotuję na małym ogniu około 20 minut .
Po tym czasie dodaję nasz koper , doprawiam do smaku solą , i doję rozpuszczoną żelatynę i mieszamy wszystko razem , kiedy mamy wszystko gotowe , rozlewamy nasze mięso do foremek , wybór foremek pozostawiam Państwu .
Kiedy mamy nasze mięsko rozlane na formy , pozostawiamy do wystudzenia , a po wystudzeniu wstawiamy do lodówki na kilka godzin i gotowe .



                                                                   Smacznego

Prześlij komentarz