piątek, 5 maja 2017

Gotowana pierś z cukinią i ryżem w ketchupie



      
    
    A dziś zapraszam na bardzo smaczne jedzonko dla tych co dbają o linię , ale nie tylko . Ja osobiście uwielbiam to danie , jest bardzo lekkie ale syte , dodatek ketchupu i cukinii robi swoje , więc zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .

Potrzebne nam będą 

 ( Marynata ) 

1 duża cebula 
5 łyżek ketchupy ( heinz )
1 ząbek czosnku 
1 łyżka warzywka 
pieprz czarny 
1 łyżeczka curry 



1 podwójna pierś z kurczaka 
1 średnia cukinia 
1 torebka ryżu 
1 łyżka oleju kokosowego 

Wykonanie 

Pierś z kurczaka kroję w kawałki , następnie dodaję ketchup , czosnek , warzywko, pieprz , cebulkę , curry , kiedy mamy dodane składniki , mieszamy wszystko aby składniki bardzo dobrze się połączyły , odstawiamy do lodówki na całą noc pod przykryciem .
Na następny dzień , do rozgrzanego garnka z dodatkiem oleju kokosowego , dodajemy naszą pierś z kurczaka z cebulką i podsmażam kilka minut , następie dodaję pokrojoną w plastry cukinie oraz ryż , podsmażam kolejne kilka minut często mieszając.
 Następnie kiedy mamy podsmażone nasze mięso z cukinią i ryżem,zalewamy wodą tak aby zakryło nam mięso , gotujemy na malutkim ogniu , od czasu do czasu mieszając , tak aby ryż nam się nie przypalił , kiedy ryż jest za twardy , to dolewamy troszkę wody i podgotujemy jeszcze kilka minut , a kiedy nasz ryż jest już miękki , to nasze danie jest gotowe do podania .


    Smacznego 


Prześlij komentarz