poniedziałek, 1 maja 2017

Szynka pieczona w piwie na ostro


   
   Dziś zapraszam na bardzo smaczną szynkę , znakomicie smakuje do kanapek do pracy , czy na gorąco jako kolacja dla rodziny czy znajomych , zapraszam do wypróbowania przepisu .

1,5 kg szynki 
2 cebule 
4 ząbki czosnku 
1 łyżeczka pieprzu czarnego 
1 łyżeczka chilli 
1 puszka piwa ciemnego 
2 łyżki warzywka 

Na wstępnie nasze mięso myjemy i osuszamy , następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy nasze wszystkie przyprawy powyżej wymienione , oraz cebulkę pokrojoną w plastry i czosnek .
Kiedy mamy dodane wszystkie składniki , nasze mięso odstawiam na noc do lodówki .
Na następny dzień nasze mięso zalewam piwem , oraz jedną szklanką wody , wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 160 stopni na 3 godziny .
Po tym czasie nasze mięso możemy podawać na gorąco , bądź wystudzić i serwować do kanapek 

                                                                Smacznego 
Prześlij komentarz