Mięsne leczo warzywo śmietanowe




     Za oknem dość chłodno to trzeba koniecznie coś przygotować aby się dobrze rozgrzać , więc dziś zapraszam na leczo w wieprzowinką , warzywami oraz odrobiną śmietany , smakuje rewelacyjnie po powrocie z pracy , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .

Składniki 

300 dag mięsa do  gulaszu wieprzowego 
1 średnia cukinia 
150 dag pieczarek 
2 średnie papryki czerwone 
1 łyżka warzywka 
1 łyżka ziół prowansalskich 
2 łyżki śmietany do gotowania 
2 łyżki oleju kokosowego 
pierz oraz sól do smaku 

Wykonanie 

Na wstępie nasze mięso opłukuję pod zimną wodą , następnie do średniej wielkości garnka rozgrzewam olej kokosowy i podsmażam mięso , od czasu do czasu mieszając , tak aby nam się nie przypaliło . Kiedy nasze mięso jest podsmażone , dodajemy nasze wszystkie warzywa pokrojone w kostkę i podsmażamy razem często mieszając , po chwili dodajemy wodę , tak aby pokryło naszą całą zawartość garnka , następnie dodajemy warzywko ,zioła prowansalskie , i gotujemy na bardzo malutkim ogniu około 3 godzin , pilnują aby wywar nam całkowicie nie wygotował , jeżeli wywaru będzie bardzo malutko możemy śmiało dolać troszkę wody .
Po upływie naszego czasu kiedy nasze mięso się ugotowało , pod koniec dodajemy naszej śmietanki , oraz doprawiamy do smaku solą oraz pierzem i GOTOWE , podajemy z grzanką bądź chlebkiem .







   Smacznego 



Komentarze

Popularne posty