Mięsne leczo warzywo śmietanowe
Za oknem dość chłodno to trzeba koniecznie coś przygotować aby się dobrze rozgrzać , więc dziś zapraszam na leczo w wieprzowinką , warzywami oraz odrobiną śmietany , smakuje rewelacyjnie po powrocie z pracy , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu .
Składniki
300 dag mięsa do gulaszu wieprzowego
1 średnia cukinia
150 dag pieczarek
2 średnie papryki czerwone
1 łyżka warzywka
1 łyżka ziół prowansalskich
2 łyżki śmietany do gotowania
2 łyżki oleju kokosowego
pierz oraz sól do smaku
Wykonanie
Na wstępie nasze mięso opłukuję pod zimną wodą , następnie do średniej wielkości garnka rozgrzewam olej kokosowy i podsmażam mięso , od czasu do czasu mieszając , tak aby nam się nie przypaliło . Kiedy nasze mięso jest podsmażone , dodajemy nasze wszystkie warzywa pokrojone w kostkę i podsmażamy razem często mieszając , po chwili dodajemy wodę , tak aby pokryło naszą całą zawartość garnka , następnie dodajemy warzywko ,zioła prowansalskie , i gotujemy na bardzo malutkim ogniu około 3 godzin , pilnują aby wywar nam całkowicie nie wygotował , jeżeli wywaru będzie bardzo malutko możemy śmiało dolać troszkę wody .
Po upływie naszego czasu kiedy nasze mięso się ugotowało , pod koniec dodajemy naszej śmietanki , oraz doprawiamy do smaku solą oraz pierzem i GOTOWE , podajemy z grzanką bądź chlebkiem .
Smacznego
Komentarze